A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

SJ, SJ old friendSJ, SJ gamle vän

Det är vintertider i Sverige och järnvägssystemet har om inte totalkollapsat så i alla fall ordentliga problem. Tåg ställs in, tåg blir stående och tåg blir rejält försenade. Nyheterna fortsätter att prångla ut nyheter om strandade, frustrerade och kalla resenärer.

Detta innebär att 6 av 10 svenskar tappat förtroende för SJ. Och på sitt sätt förstår jag dem. Det finns länder där tågtrafiken är oerhört punktlig. Sverige tillhör inte dem. Men, på ett annat sätt känner jag med SJ. De har lite uppförsbacke nu om man säger så.

Ur miljösynpunkt tycker jag det är synd att det bästa färdmedlet just nu är det sämsta. Bekanta väljer flyg istället för att komma fram och andra åker inte alls. Det är tråkigt. Det är roligt att resa.

Å andra sidan öppnar sig oanade möjligheter för webbkonferenser. Kanske hjälper SJ till med omställningen att ta existerande teknik till hjälp för resor som inte behövs göras och lämnar ett miljöutrymme över för de andra?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>