A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Swop:artzero waste

Läser i senaste FredAktion att jag bevisligen missat något stort; nämligen SWOP:ART i Stockholm.

Swop:Arts målsättning är att höja målsättning om våra växande sopberg, överkonsumtion och uppmuntra till ”nollslöseri”.

I helgen hade jag ett samtal med en miljömedveten vän i Göteborg och vi beklagade oss gemensamt över att second hand-butikerna inne i centrum blivit så trendiga att de numera känns dyra. Det är ju fantastiskt att de är trendiga förstås, men vi enades kring att vi inte längre kände det självklart att vinterns förrådrensning skulle gå till just Myrorna. Frälsningsarmén gör ju bra grejer men det känns som om butiken drar rätt mycket pengar i sin trendighets omvandling som känns onödiga. Som tur är så finns det några stycken härliga second hand-butiker i Göteborg, bl a en på Ringön och så Kretsloppsparken i Alelyckan, fast den senare gäller mer när man söker möbler och sådant. Jag började dilla om det fantastiska med freecycle och bytesdagarna som freecycle – göteborg anordnar, där jag lyckades hitta mycket sommarkläder i våras. Det som blir över går till behövande, t ex papperslösa flyktingar.  Vi enades om att ju detta var fantastiskt men inte så anpassad till den moderna människan som inte vill ha papperskassarna med utrensade grejer stående ett halvår till det råkar vara en freecycledag, utan liksom vill få det gjort direkt, slutföra rensningsprojektet. Då är det lätt att ta till tippen om man inte är fullfjädrad miljöentusiast.

Så tänk då om det fanns en free shop/Give-away shop i varje stad, en freecyclebutik som har öppet regelbundet. Precis det, precis vad jag och min kompis önskade oss, finns det bevisligen i Stockholm. Där kan man byta kläder och smycken och titta på konst. Låter fantastiskt tycker jag! Titta själv:

Swop:Art finns på Roslagsgatan 60 och har öppet lördag och söndag 12-20

De finns också på Facebook

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>