A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Green shoesGröna skor

Det i särklass mest lästa blogginlägget på ecovisits webbportal är Hållbara skor. Det är ett enkelt inlägg om en butik i Växjö stad som bl a säljer skor från El natura lista. Det är det sistnämnda som inlägget är taggat med och det drar trafik från absolut hela världen. Mycket fascinerande.

Just snygga, läckra, väl gjorda och hållbara skor är också mycket fascinerande därför fortsätter jag på temat med hjälp av plastnet.se och deras artikel ”Gröna skor tar steget in i framtiden”. Själv tycker jag det är lite svårbegripligt, men för er som har bättre koll på de kemikaliska benämningarna önskar jag trevlig läsning.

”Bayer Material Science har tagit fram ett unikt koncept för ”gröna skor” som består av upp till 90 procent miljövänliga material. Skorna visar framkanten inom förnyelsebara råvaror, miljöanpassade adhesiver och smart tillverkningsteknik.

Framtidsskorna består av polyuretan baserad på förnyelsebar råvara, lösningsmedelsfria beläggningar och adhesiver och en polykarbonatblandning och termoplastisk polyuretan (TPU) som kommer från förnyelsebara råvaror. Resultatet är skon ecotrekker med mer än 90 procent miljömässigt bra material.
    – Alla tjänar på konceptet, allt från skotillverkare och slutkonsumenter till miljön, konstaterar John Zhang som är chef för Bayer MaterialScience globala kompetenscentrum för skor i Shanghai. Skor är en jättemarknad med stor potential för miljösmarta lösningar.”

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>