A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Eco Shopping in LondonEkoshopping i London

Fem dagar försenad så har jag lyckats ta mig hem från min ofrivilliga vistelse i London. Jag är överlag inte speciellt imponerad eller speciellt nöjd med hur jag har blivit behandlad av flygbolagen inblandade även på Heathrow airport.

Flyga är sannerligen praktiskt när man på kort tid behöver komma någon vart men allt som oftast har jag inte så bråttom och psyket och miljön mår så mycket bättre om det får ta lite tid. Jag har verkligen ett stort motstånd mot säkerhetskontrollerna som jag tycker är absurda och ineffektiva och när jag kom till Heathrow airport idag kände jag mig som en illegal flykting som försökte ta mig in i det efterlängtande landet Heathrow (eller som jag anar att de stackarna blir bemötta) snarare än en legitim, betalande kund…

Tänk vad bra det skulle vara om det byggdes ut vettiga snabbtågssträckor från Skandinavien ut i Europa. Köpenhamn -Berlin och Köpenhamn-Paris skulle vara en bra start tycker jag. Kompletterat med bättre tågnät i Sverige förstås.

Men man ska ju försöka se saker och ting positivt så då får jag väl framhålla att SAS utökar sitt ekologiska sortiment på sina flygningar och i sina louncher… I senaste Scanorama gör de reklam för sina ekologiska smörkakor och ekologisk choklad.

Sämre med ekologin hade jag det i onsdags när jag ägnade precis hela dagen åt att gå London runt på jakt efter ekologiska kläder. Ekologisk mat, vegetarisk mat, ekologiska mataffärer och ekologisk hudvård finns det gott om som tidigare rapporterat. Men i onsdags skulle jag alltså tillåta mig själv att shoppa något. Ett par svarta byxor och en elegant topp stod på inköpslistan. Men icke… Så jag bedrog mig. Ekologiska kläder tycks Londonborna överhuvudtaget inte vara intresserade av eller för delen kunna något om.

Jag började i de ekologiska butiker jag hittade; en mataffär och på ett ekologiskt apotek – hade de några tips? Nej, men titta där… Så jag gick dit och frågade och blev skickad någon annan stans. Allt som oftast så fick jag bara ett nej och fick söka mig vidare själv (På Selfridges fanns inget, nada,null och inte heller på Mark&Spencers eller på någon av det andra 50talet butiker av varierande storlek som jag besökte under dagen). På det viset tog jag mig igenom hela centrala London skulle jag vilja säga, åtminstone de vanligaste shoppingstråken. Jag var inne i små butiker och hos de stora kedjorna men inte ett ekologiskt plagg stod att uppbåda. H&M hoppas jag hade något men där gick jag inte in av princip. Det enda stället som hade något att erbjuda var Zara, efter att först blivit förundrat frågad om ekologiska kläder var något man använder för att man är allergisk så dök en lite mer initierad expedit upp med fyra olika ekologiska toppar.

Men ärligt talat, jag trodde vi kommit längre… Vad är det som får kedjorna att tro att bara för att man vill ha ekologiska kläder så måste de prompt vara i bomull, i simplaste basmodell och gärna genomskinliga??

Nedslående. Ytterst nedslående. Jag önskar mig en välsorterad butik, mitt i centrum av varje shoppingstråk i varje stad, med stort utbud av de olika fantastiska ekologiska bas och designkläder/märken som finns inför det nya året. Jag är helt övertygad om att det går att sälja till fler än nördar som jag.

2 kommentarer tillEco Shopping in LondonEkoshopping i London

  • linn

    det finns en affär i camden som säljer hampakläder. hempstore. den är bra

  • Det enda stället som hade något att erbjuda var Zara, efter att först blivit förundrat frågad om ekologiska kläder var något man använder för att man är allergisk så dök en lite mer initierad expedit upp med fyra olika ekologiska toppar.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>