A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Snow and skiingSnö och skidåkning

Dagen idag har bjudit på många njutbara snöaktiviteter. Det började med snöskottning som övergick till grävning av snökojor när plogbilen kört förbi. Sen blev det varmare och kramsnö. Det slutade med en klassisk snögubbe och två snölyktor.

Vid ett tillfälle låg jag på rygg i en snöhög och upplevde elementen. Trots att jag var mitt i Småland kändes det som fjällen. Det var något med den gråmulna himlen och snön som blåste på tvären, eller så var det helt enkelt känslan av att kravla omkring i snön med full täckutrustning.

Steget till att fundera kring Småland som turistort på vintern var inte så långt. Skridskoåkningen har jag ju redan behandlat lite snabbt, men idag var det utförsåkning jag tänkte på.

Vill du passa på medan vädret håller i sig? Varför inte testa:

  • Hanaslöv mellan Växjö och Alvesta som drivs av Friluftsfrämjandet
  • Hestra mellan Jönköping och Halmstad, i närheten av Gislaved, som drivs av Stiftelsen Isabergstoppen

Tyvärr är det ju så att skidanläggningar i sig har en betydande miljöpåverkan genom liftarnas och belysningens elförbrukning. Skidåkning i svenska fjällen eller Europas alper likaså. Skidåkning på hemmaplan minimerar åtminstone det långväga resandet, och för den som tar tåget till Hestra minimeras även det närbelägna resandets miljöpåverkan.

För den riktigt miljömedvetne finns bara ett alternativ: längdskidåkning. Det var gårdagens snöaktivitet och rekommenderas varmt trots viss träningsvärk…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>