A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Green HealthGrön hälsa

EU projektet Grön hälsa i Kronoberg bildade på tisdagen en ny ekonomisk förening som går under namnet Grön hälsa – Ekonomisk förening. Syftet är att utveckla hållbara gröna affärer samt skapa bättre affärsmöjligheter för små gröna företag på landsbygden i Kronobergs län.

EU projektet Grön hälsa i Kronoberg drivs för andra året i rad av företagaren Eva Fodor, på SweBizz AB. Projektets grundtanke är att bygga en nätverksplattform framför allt för kvinnor som vill starta små gröna företag på landsbygden. Totalt 35 deltagare, cirka 90 procent av dem från landsbygden, har deltagit i projektets verksamhet som under två års tid har lett till till ökade affärsmöjligheter för gröna företag på landsbygden i Kronoberg.

Nu har de gröna medlemsföretagen tagit nya steg för att utveckla detta hälsokoncept ytterligare. Som ett resultat av det blev en ekonomisk förening som fick ett nytt liv i i samband med projektets årsmöte under tisdagen.

Föreningens syfte är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom en gemensam mötesplats för att skapa gröna affärer. Den ska också hjälpa medlemsföretag med bland annat marknadsföring, affärsutveckling samt kompetensutveckling.

– Genom denna förening vill vi bidra till en mer levande landsbygd i vår region. Vi vill öka affärsmöjligheterna för små och gröna företag på landsbygden i Kronoberg, säger Eva Fodor som driver EU projektet Grön hälsa i Kronoberg

Föreningen vänder sig i första hand till små gröna företag som är verksamma inom områdena friskvård, rehabilitering, natur- och kulturupplevelser och ekologiska affärer.

– Nu vill vi utöka vår verksamhet mer inom områdena ekologiska affärer och natur- och kulturupplevelser, säger Eva.

Den ekonomiska föreningen har som vision att under de närmaste åren bli betraktad av omvärlden som ett kunskapscentrum som utvecklar hållbara gröna affärer.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>