A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Car sharing – an eco-friendly ideaBilpool – en klimatsmart idé

 

Sitter här i soffhörnet och gör bokslut över året som gått. Det känns lite tidigt, men ändå helt rätt. Mitt summerande handlar nämligen om familjens dagliga transporter.

Under flera år har vår miljöbil räckt till för våra behov, men i år när arbetslivet krävt bil av oss båda vuxna har det blivit ett oändligt pusslande. Flera gånger har jag tänkt ”vi köper en till”. Fast sanningen att säga tycker jag det räcker alldeles bra med en och så har vi fortsatt att pussla.

Ett alternativ är naturligtvis hyrbil, men det känns som ett för stort projekt för en liten vardagsresa. Ett annat alternativ är bilpool och detta har jag egentligen lovat mig själv att kolla upp. Här i veckan fick jag oväntat lite hjälp på vägen.

 Bilpoolsföretaget Sunfleet Carsharing har nämligen utsetts till årets gröna kapitalist av Veckans affärer med motiveringen att de ”med hjälp av en klimatsmart idé gett den kollektiva tanken ett grönare ansikte. De har dessutom bevisat att det går lika bra att unyttja en produkt utan att behöva äga den”.

Sunfleet ska enligt uppgift vara det enda bilpoolsföretaget som finns över hela landet och där samtliga 340 bilar uppfyller Vägverkets krav på miljöbil. Här i Småland finns Sunfleet i Jönköping, Tranås och Växjö.

En snabb kik på hemsidan visar att man kan antingen kan ha ett fast medlemsskap om man använder bilpool frekvent, eller använda sig av ”pay & go” om man endast har behov av bil vid enstaka tillfällen. Mycket praktiskt. Tål att tänka på när 2011 rullar in med nya krav och vardagsproblem att lösa.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>