A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Snow and skiingSnö och skidåkning

Dagen idag har bjudit på många njutbara snöaktiviteter. Det började med snöskottning som övergick till grävning av snökojor när plogbilen kört förbi. Sen blev det varmare och kramsnö. Det slutade med en klassisk snögubbe och två snölyktor.

Vid ett tillfälle låg jag på rygg i en snöhög och upplevde elementen. Trots att jag var mitt […]

Green shoesGröna skor

Det i särklass mest lästa blogginlägget på ecovisits webbportal är Hållbara skor. Det är ett enkelt inlägg om en butik i Växjö stad som bl a säljer skor från El natura lista. Det är det sistnämnda som inlägget är taggat med och det drar trafik från absolut hela världen. Mycket fascinerande.

Just snygga, läckra, väl […]

Used and second hand in SmålandBegagnat och second hand i Småland

Advent står för dörren och även om jag önskat att mitt sinne mest varit inställt på tända ljus, doftande bakverk och kanske en amaryllis eller två, så får advents ankomst mig tveklöst att fundera på julklappar och logistiska problem för julresorna. Det kanske är så även för er?

Här kommer då tips på en hemsida […]

Sustainable FashionHållbart mode

Mistra, Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, tänker investera 40 miljoner kronor i ett 4-årigt tvärvetenskapligt forskningsprogram om hållbart mode kallat Mistra Future Fashion. Programmet inriktas främst på:

Marknader och affärsmodeller i förändring Designprocessen och innovativa material Uthållig konsumtion och kundbeteenden Policy verktyg.

Här hittar du inköpsställen (främst Växjö) för nya hållbara och begagnade kläder och […]

The green pearls of VäxjöVäxjös gröna pärlor

Med hjälp av audioguiden får du via din mobiltelefon eller Mp3-spelare information och historier om naturen, konsten och miljön runt Växjösjön. Audioguiden är en hyllning till Växjösjön och dess rena vatten och den miljö alla växjöbor är så bekanta med. Du kan ladda ner audioguiden till din egen mp3-spelare från stadsbibliotekets mediejukebox eller kommunens […]

Holiday village Nils DackeEkobyn Nils Dacke

Hurra! När jag för 1,5 år sedan googlade runt på Småland, ekologi, turism etc hittade jag i princip inga företag som marknadsförde sig på detta vis även om jag visste att de fanns. Idag sökte jag efter något helt annat och då, helt plötsligt, hittade jag Ekobyn Nils Dacke. Vad glad jag blev! Jag har […]

Culture attracts visitors – 5 tips to increase your salesKultur lockar till sig besökare – 5 tips att öka din omsättning

Enligt Kulturens värden och effekter, Svensk Scenkonst, maj 2010 är kultur är en viktig anledning till att människor reser och på så sätt skapar stora turistekonomiska effekter, eftersom dessa resor också ger upphov till intäkter inom exempelvis transport, shopping, hotell och restaurang.

En snabb sammanfattning av rapporten:

Kultur lockar till sig besökare som lägger pengar […]

Ice skating in NovemberSkridskoåkning i november

Regnet smattra mot fönsterrutan och det är gott om höstmörker ute.

Jag dagdrömmer mig tillbaka till januari 2010. Det nya året visade sig från sin kallaste sida och uppvisade rejäla minusgrader i hela Småland. Landet låg mestadels vitt, men inte överallt. Isarna låg tjocka om än inte alltid jämna. Ett iskallt eldorado för varje skridskoälskare. […]

Green IT standardGrön IT-standard

SIS, Swedish Standards Institute, har samlat representanter för företag och organisationer, däribland Miljöstyrningsrådet för att ta fram en standard för mer hållbar IT-användning. Förutom energiförbrukning och hårdvara handlar det om hur smarta IT-lösningar kan minska ett företags samlade miljöpåverkan.

I Småland ligger vi minst lika långt framme; ecovisit har tidigare rapporterat […]

Grönare krögare i Europas grönaste stad

Växjö kommun finns med bland de kommuner i landet som har siktet inställt på att nå̊ det nationella må̊let 25 % ekologisk mat under 2010. För 2015 är må̊let 45 % ekologiskt och/eller nä̈rodlat. Kommunen siktar också på att under hösten 2011 visa upp Växjö som en stark aktör på området närodlat och ekologiskt – […]